Pinchetti staat voor 100% Leer en 100% Handwerk

Ongeveer 40 jaar geleden ben ik begonnen met het werken met leer. Zeker in die tijd was dat vooral naturel tuigleer: lekker stevig en mooi. Ik werkte toen zonder "vreemde materialen", dat wil zeggen, ik gebruikte alleen leer en vlas om mijn producten te maken en ontwierp voornamelijk etuis en kleine tasjes. Na een aantal jaren ben ik er volledig mee gestopt om me te wijden aan een meer reguliere carriere, een waar ik op een andere manier mijn ei in kwijt kon. Maar soms lopen de dingen zoals ze moeten lopen.

100% Handgemaakte Pinchetti tassen

Begin 2013 werd mij gevraagd om weer een etui van leer te maken. Dit was voor iemand die een etui dat ik veertig jaar geleden voor haar heb gemaakt nog steeds gebruikt. En nu was er behoefte aan een ander model, wat groter.

Trots en inspiratie

Ontzettend leuk dat iets wat ik zo lang geleden heb gemaakt nog steeds naar tevredenheid dienst doet en zelfs leidt tot uitbreiding. Dat is iets om trots op te zijn. Ik word daardoor geinspireerd.

Handgemaakt en handgenaaid

Dat heeft mij aangezet tot het opnieuw oppakken van dit ambacht, want dat is het. Alle leren tassen, leren etuis en leren riemen maak ik, net als veertig jaar geleden, nog steeds met de hand van echt leer. Ook het stikwerk is eerlijk handwerk. Er komt geen machine aan te pas. In de meeste gevallen doe ik het stikwerk met twee naalden waarbij ik in elk gaatje een knoopje maak. Het maakt het stikwerk extra stevig.

Pinchetti tassen handgemaakt

Ik gebruik nu wel, anders dan  vroeger, ook fournituren. Dat betekent dat ik gespen en sluitingen en dergelijke toe kan voegen aan bijvoorbeeld de handgemaakte leren tassen.

Wat nog steeds hetzelfde is, is mijn liefde voor mooie materialen. Ik kies mijn leer en alle andere elementen met zorg en aandacht voor het milieu uit. Leer moet potentie hebben om te gaan `leven`, het moet "lekker" aanvoelen, het moet iets toevoegen aan mijn werk. En het leuke is dat ik, onder andere omdat ik ook op bestelling werk, nog steeds iedere dag leer. Kijk eens rond in mijn webwinkel of informeer naar de diverse mogelijkheden.

Cliff 

 Handgemaakte Pinchetti tassen

 

Handgemaakte Pinchetti tassen

Pinchetti tassen leer en handgemaakt